Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. november 25., szerda

Tavaszi tekercs

Amikor legutóbb étteremben ettem tavaszi tekercset, akkorkák voltak, mint a hüvelykújjam, igen tudom, hogy rizstészta lapokból készűlnek általában. Én most viszont óriási tavaszi tekercseket gyártottam, mert így mondhatni egy étkezés 1 vagy 2 tekercs, salátával ettük, igazán laktató, másnapra is elcsomagolható, de frissen a legfinomabb amikor még róppanós a külseje.


Rém egyszerű elkészíteni, csak picit időigényes, tulajdonképpen palacsintákat sütünk és ezeket töltjük meg fűszeres zöldségekkel és sütőben még pirítjuk. Olajban is kisüthetjük, viszont az már egy nehezebb fogás, amúgy sem javaslom a gyakori olajban sütést, az égetett olajak elég károsak az egészségünkre.






Hozzávalók:

Tetszőleges mennyiségű teljes kiőrlésű búza, vagy tönköly liszt.
Én 1/2 kg lisztből csináltam, kb. 15 tekercs lett.
3 evőkanál sima olaj
víz, annyi mennyiség amitől egy nem túl sűrű palacsinta tésztát kapunk

A palacsintákat egyenként kisütjük.


Töltelék:

kínai kel
1 kis fej vöröshagyma
1 szál répa
1/2 zeller
késhegynyi só
1 evőkanál szója szósz


A zöldségeket gyufa nagyságú csíkokra aprítjuk, vagy reszeljük, majd kevés olíva olajon pároljuk, miután párolódott, levesszük a fedőt, leöntjük a fölösleges vizet és hozzáadjuk a szójaszószt.
Majd a palcsintákat megtöltjük, mindkét szélüket behajtva feltekerjük .



 A tetejüket le kenjük olajjal és meglocsoljuk szója szósszal , majd előmelegített sütőben kb.180 fokon 20-25 percig sütjük.