Rém egyszerű elkészíteni, csak picit időigényes, tulajdonképpen palacsintákat sütünk és ezeket töltjük meg fűszeres zöldségekkel és sütőben még pirítjuk. Olajban is kisüthetjük, viszont az már egy nehezebb fogás, amúgy sem javaslom a gyakori olajban sütést, az égetett olajak elég károsak az egészségünkre.
Hozzávalók:
Tetszőleges mennyiségű teljes kiőrlésű búza, vagy tönköly liszt.
Én 1/2 kg lisztből csináltam, kb. 15 tekercs lett.
3 evőkanál sima olaj
víz, annyi mennyiség amitől egy nem túl sűrű palacsinta tésztát kapunk
A palacsintákat egyenként kisütjük.
Töltelék:
kínai kel
1 kis fej vöröshagyma
1 szál répa
1/2 zeller
késhegynyi só
1 evőkanál szója szósz
A zöldségeket gyufa nagyságú csíkokra aprítjuk, vagy reszeljük, majd kevés olíva olajon pároljuk, miután párolódott, levesszük a fedőt, leöntjük a fölösleges vizet és hozzáadjuk a szójaszószt.
Majd a palcsintákat megtöltjük, mindkét szélüket behajtva feltekerjük .
A tetejüket le kenjük olajjal és meglocsoljuk szója szósszal , majd előmelegített sütőben kb.180 fokon 20-25 percig sütjük.