Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. február 26., kedd

Februári Wok Főzőtanfolyam - részlet:


Wok zöldségek fafülgombával - rizstésztával


A wokban készült ételeknél a legtöbb időt az előkészítés vesz igénybe, az alapanyagok szeletelése, aprítása, gyakorlatilag maga a készre készítési folyamat pár perc csupán. De még így is, összességében 15 perc alatt készült el ez az étel. Amíg a tészta puhára főtt addigra a wok zöldségek is elkészültek.

Hozzávalók
( 4 fő részére)

4 szál, tisztított répa
2 cikk fokhagyma
4 szál újhagyma
1 db közepes cukkini
100 g szárított fafülgomba
1 evőkanálnyi szezámmag
1-2 evőkanálnyi kókusz olaj vagy szezámolaj
2 evőkanál tamari szója szósz
1 evőkanál kókusz cukor
1 evőkanál kókusz ecet ( savassága alacsony, kókusz vízből biológiai eljárással,természetes erjesztéssel készül, ásványi anyagokban gazdag)
1 kk thai bazsalikom

Célszerű a fafülgombát forró vízbe beáztatni, min. 1/2 órára. A rizsésztának a vizet oda tesszük főni.

A répát, cukkinit, újhagymát hosszanti csíkokra, szeletekre vágjuk. A felhevített olajon először a fokhagymát az újhagymával, fafülgombát majd a répát és utoljára a cukkinit állandó keverés mellett pirítjuk. Mikor már roppanósra pirultak hozzáadjuk a tamari szószt, kókusz cukrot és thai bazsalikomot, kókusz ecetet, átforgatjuk és készen is vagyunk. A kifőtt, lecsöpögtetett risztésztát beleforgatjuk a wokban elkészült zöldségekbe és tálalhatunk.