Írtam már, hogy az egyik nagy kedvencem a padlizsán:)
A hétvégén bevásároltam a piacon belőle, szóval készült padlizsán krém, hogy legyen reggel amit a kenyérre kenni, és ebédre paradicsommal, természetesen padlizsánnal, bazsalikommal, fokhagymával szószt készítettem a metélt tésztára.
Mindenkinek nagyon ízlett a végeredmény.
Hozzávalók:
1 db nagyobb padlizsán
2-3 evőkanál olíva olaj
2 db lédús paradicsom
1 doboz ( 350 ml ) paszírozott paradicsom szósz
100 g szárított paradicsom
2 kávéskanál szárított bazsalikom
2 cikk fokhagyma
A padlizsánt, paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk és olíva olajon kevés sóval
megpároljuk.
Tipp: Először a fokhagyma után a paradicsomot és ne a padlizsánt dobjuk rá az olajra mivel a padlizsánt szivacsként viselkedik és gyorsan felszívja az olajat.
Kevés vizet is önthetünk alá és lefedve kb. 10 percig főzzük. Majd felöntjük a paradicsom szósszal, meg fűszerezzük a bazsalikommal, a préselt fokhagymával és még kb. 5 percig együtt főzzük!
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon