Előljáróban tippek a böjttöréshez.
Véget ért az őszi nagyböjtöm és ezzel az Isteni tökmagolajos salátával törtem meg. Élveztem minden zamatát, főleg, hogy ilyenkor az ember jobban érzi az ízeket, kifinomultabbak lesznek az ízlelő bimbói.
A tökmag olaj igazi ínyencség, és az enyhén pirított tökmag még dobott az összhatáson.
Hozzávalók: ( 2 fő részére)
1/2 fej zeller
1/2 fej kisebb jég saláta
1-2 szál répa
2 maréknyi tökmag
1/2 citrom leve
2 evőkanál hidegen sajtolt tökmag olaj
1/2 kávéskanál himalaya só
vegyes fűszerkeverék ( paprika, kakukkfű, lestyán, petrezselyem, bazsalikom)
A répát, zellert lereszeljük, összekeverjük a felaprított jég salátával. A tökmagot teflon edényben alacsony lángon enyhén megpirítjuk. Sózzuk, meglocsoljuk a friss citromlével. Tálaláskor rászórjuk a tökmagot és leöntjük a tökmag olajjal.