Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. július 7., kedd

Rakott vajbab barna rizssel


Ma mindenképpen olyat főztem ami laktató és hűtőben akár a holnapi ebédig eláll, ugyanis holnap nem lesz időm főzni:(
Azért ekkora adagot nem eszik kettő napig egy 4 tagú család, de mivel Vikike nagyizik, kettőnknek elég lesz bőven.

Hozzávalók:
500 g megtisztított vaj bab
250 g barna rizs
100g natúr napraforgó mag
300 ml növényi tejszín ( zab tejszín vagy szója tejszín)
1 evőkanál olíva olaj
100 g natúr tofu
4 szál petrezselyem zöld
1 kávéskanál tengeri só
A megtisztított vaj babot enyhén sós vízben megfőzzük. A barna rizst szintén puhára főzzük.
A rizst miután picit kihűlt az olíva olajjal és a napraforgómaggal összekeverjük.
A petrezselyem zöldet felaprítjuk és a növényi tejszínbe keverjük, ízlés szerint sózzuk .
Egy tűzálló tálat olajjal vagy bio margarinnal ki kenünk és először a babot majd a barnarizst rakjuk le, meglocsoljuk a növényi tejszínnel, és megismételjük a folyamatot amíg elfogynak a hozzávalók.
A növényi tejszínnel fejezzük be és a tetejét a sajt reszelőn lereszelt tofuval szórjuk meg. Majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Tálaláskor meglocsolhatjuk szója joghurtal.