A tegnap ebéd gyanánt sütöttem az alábbi fasírtokat, ami mellé a megszokott és sablonos krumpli pürét feldobtam egy kis torma salátával:)
A torma gyógyhatását ismerve nem volt véletlen ez a merényletem, ugyanis kicsit mindenki náthás a családban és az igazat megvallva a torma javított a helyzeten , legalábbis az enyémen biztosan.
Paprikás köles fasírt
Hozzávalók:
Kb.: 100 g nyers köles
2 db közepes főtt krumpli
2 evőkanál sárga borsó liszt
teljes kiörlésű panír morzsa
2 evőkanál olíva olaj
1/2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma
1 hagyma
1 evőkanál bio margarin
örölt fekete bors
A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük.
Az apróra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával kevés sóval és összekevrjük a kölessel.
Krumpli nyomon bele nyomjuk a főtt krumplit, bele tesszük a sárga borsó lisztet, margarint , préselt fokhagymát, borsózzuk. Össze dolgozzuk a hozzávalókat és egyenként vizes kézzel fasírtokat formázunk.
Meghempergetjük őket a panír morzsában és kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük.
Almás torma saláta
Hozzávalók:
1 szál közepes torma
2 db édes alma
1 kávéskanál méz
csipet só
1/2 citrom leve
dióbél és kandírozott narancs héj a díszítéshez
A tormát sajt reszelőn, ( papírzsebkendőt oda készíteni, mert sírással jár:)) az almát alma reszelőn lereszeljük. Egy keverő tálban össze keverjük őket, rácsorgatjuk a mézet, csipet sót, rá facsarjuk a citrom levét, mégegyszer jól összekeverjük és kész is.
Dió béllel és narancs héjjal díszítettem. Ez nem az a saláta amit nagy kanállal eszünk, kevéske kell belőle, viszont jól illik a sült ételekhez.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon