Fittanyuka
2010. február 3., szerda
Tofu gombóc brokkolival
Kinézetre teljesen olyan, mint a hagyományos túró gombóc és akkor lepődtem meg a legjobban amikor ízre is nagyon nagyon hasonlónak találtam. A tofu gombóc egyébként Greentealemon-tól jött, ugyanis ő sült zöldségekkel és vadasmártással készítette. Én kicsit változtattam a recepten, úgy készítettem, mint a hagyományos túró gombócot , csak nem az édes változatát csináltam, mivel párolt brokkolival tálaltam és a végén meglocsoltam szójatejszínnel. Egyébként édesen is kivitelezhető, majd kipróbálom.
Hozzávalók:
300 g lágy natúr tofu
2 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál tönköly búzadara
csipet só
1 kis pohár szójajoghurt
2 evőkanál szójatejszín
1 kis fej brokkoli
A tofut feldaraboljuk és turmixgépben az olíva olajjal, sóval joghurttal összedolgozzuk. Majd a kapott tofukrémbe keverjük a darát ( előszőr túl sok darát tettem bele és kemény lett, ezért másodjára csökkentettem a dara mennyiséget és így is összeállt tojás nélkűl!). Majd tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk és lobogó vízbe kifőzzük. Amikor feljönnek a víz felszínére készen van!
A morzsát ( Dr. Kalmár féle tönköly darát használok, bioboltokban, natura boltokban kapható).
a felolvasztott margarinon aranybarnára pirítom és a kifőtt gombócokat meghempergettem benne!
Párolt brokkolit készítettem mellé és szójatejszínnel locsoltam meg.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)