Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. február 3., szerda

Tofu gombóc brokkolival


Kinézetre teljesen olyan, mint a hagyományos túró gombóc és akkor lepődtem meg a legjobban amikor ízre is nagyon nagyon hasonlónak találtam. A tofu gombóc egyébként Greentealemon-tól jött, ugyanis ő sült zöldségekkel és vadasmártással készítette. Én kicsit változtattam a recepten, úgy készítettem, mint a hagyományos túró gombócot , csak nem  az  édes változatát csináltam, mivel párolt brokkolival tálaltam és a végén meglocsoltam szójatejszínnel. Egyébként édesen is kivitelezhető, majd kipróbálom.

Hozzávalók:

300 g lágy natúr tofu
2 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál tönköly búzadara
csipet só
1 kis pohár szójajoghurt
2 evőkanál szójatejszín

1 kis fej brokkoli

A tofut feldaraboljuk és turmixgépben az olíva olajjal, sóval joghurttal összedolgozzuk. Majd a kapott tofukrémbe keverjük a darát ( előszőr túl sok darát tettem bele és kemény lett, ezért másodjára csökkentettem a dara mennyiséget és így is összeállt tojás nélkűl!). Majd tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk és lobogó vízbe kifőzzük. Amikor feljönnek a víz felszínére készen van!
A morzsát ( Dr. Kalmár féle tönköly darát használok, bioboltokban, natura boltokban kapható).
a felolvasztott margarinon aranybarnára pirítom és a kifőtt gombócokat meghempergettem benne!

Párolt brokkolit készítettem mellé és szójatejszínnel locsoltam meg.