Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. július 18., szombat

Diós - cukkinis palacsinta csőben sütve














A palacsintát mindenki szereti, a töltött palacsinta szintén favorit.
 Ez a diós-cukkinis töltelék a húsevőknek is ízleni fog, tapasztalatból írom:)! 
Elég nagy adagot készítettem, úgy gondolom egy 4 tagú éhes családnak elegendő.


Hozzávalók:

Palacsinta


500g teljeskiőrlésű, vagy világos tönköly liszt
( készíthető felesben is)
0,5 l növényi tej, vagy víz
 ( annyi víz, hogy normál sűrűségű palacsinta tésztát kapjunk)
csipet só
2-3 evőkanál olíva olaj

 
Diós - cukkini töltelék


1 db közepes cukkini
1/2 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
5 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
300 ml szója tejszín ( vagy más növényi tejszín)
1-2 evőkanál kukorica keményítő
3-4 szál friss petrezselyem zöld
1/2 kávéskanál tengeri só
késhegynyi örőlt fekete bors
4 evőkanál darált dió

 
A palacsintákat egyenként kisütjük, félre tesszük picit hűlni.

Tipp: Legjobb kókusz vagy pálma olajban sütni, mert magas hőfokot bír úgy, hogy nem ég el és szagtalan.
A töltelékhez a felaprított hagymát az olíva olajon megpároljuk, hozzá adjuk az apró kockára vágott cukkinit ( le is reszelhetjük), és pár percig puhára pároljuk.
 Majd felöntjük a növényi tejszínnel, viszont csak a felét használjuk fel, fűszerezzük a sóval borssal, a felaprított petrezselyem zölddel, préselt fokhagymával.
Amikor forr beleszórjuk a darált diót amitől picit besűrűsödik, és készen is van.
A palacsintáinkat megtöltjük a cukkinis töltelékkel és egyenként átlósan félbe vágjuk.
A növényi tejszín másik felét elkeverjük 3 evőkanál olíva olajjal, keményítővel, csipet sóval.
Egy kiolajozott jénai tálba ízlésesen lerakjuk őket és ráöntjük a tejszínt.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Zöld salátával ajánlom.