A palacsintát mindenki szereti, a töltött palacsinta szintén favorit.
Ez a diós-cukkinis töltelék a húsevőknek is ízleni fog, tapasztalatból írom:)!
Elég nagy adagot készítettem, úgy gondolom egy 4 tagú éhes családnak elegendő.
Hozzávalók:
Palacsinta
500g teljeskiőrlésű, vagy világos tönköly liszt
( készíthető felesben is)
0,5 l növényi tej, vagy víz
( annyi víz, hogy normál sűrűségű palacsinta tésztát kapjunk)
csipet só
2-3 evőkanál olíva olaj
Diós - cukkini töltelék
1 db közepes cukkini
1/2 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
5 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
300 ml szója tejszín ( vagy más növényi tejszín)
1-2 evőkanál kukorica keményítő
3-4 szál friss petrezselyem zöld
1/2 kávéskanál tengeri só
késhegynyi örőlt fekete bors
4 evőkanál darált dió
A palacsintákat egyenként kisütjük, félre tesszük picit hűlni.
Tipp: Legjobb kókusz vagy pálma olajban sütni, mert magas hőfokot bír úgy, hogy nem ég el és szagtalan.
A töltelékhez a felaprított hagymát az olíva olajon megpároljuk, hozzá adjuk az apró kockára vágott cukkinit ( le is reszelhetjük), és pár percig puhára pároljuk.
Majd felöntjük a növényi tejszínnel, viszont csak a felét használjuk fel, fűszerezzük a sóval borssal, a felaprított petrezselyem zölddel, préselt fokhagymával.
Amikor forr beleszórjuk a darált diót amitől picit besűrűsödik, és készen is van.
A palacsintáinkat megtöltjük a cukkinis töltelékkel és egyenként átlósan félbe vágjuk.
A növényi tejszín másik felét elkeverjük 3 evőkanál olíva olajjal, keményítővel, csipet sóval.
Egy kiolajozott jénai tálba ízlésesen lerakjuk őket és ráöntjük a tejszínt.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Zöld salátával ajánlom.