![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTRxhsdey1UbBBho6KNQPL8nhQWAtDABf_YYk75zC9jx3TnQSlxhYymTwPNkA9H7Iowz4creZhbF5LvHsefV8rahUJ1R35QEJexEcmERNJwuEeRImCfuNVBU6OQbkDX7QY5-Ndg6rEG1M/s640/gastro+031.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhw7QqTCZT-AktrOASIzezfbrncFw5tOQfCCV6zUnYRS-8cf8bx6RdFHRYUq1Njc-hpdZsuuiZheCJ1J4FS0umbJKUSy7RjnUO0DX23vK9tDa7x3n8bMllU23ieWNhbfI8CULct1UEqhqk/s400/gastro+030.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjed4WooAieRLjk2n8rnmy7YWhXKjcdNGLzSaWhwUl9znuhee8xRBNdC8Mi49mHzwKpu8HuIFBJJg9zt2KwQNrG9RE-Elw4HVKMKyaNiPSRw2d3bOOAayE8Cdbo8up-be7NuSaDfKZQnkA/s400/gastro+029.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEippn7SAA2_rVUA8yhVGr5wcLIfjuIM-ICikKpVHRUrIa1UbGu2I9DyxN2Ge-9zZzMV0ixzMwRVdMO5MR5TMcB8gc4Z5eeJQyQK2ylJ1c06sGlCPohkKr3O9b_6VigVFufYa0ueE4bGvn8/s400/gastro+028.jpg)
A palacsintát mindenki szereti, a töltött palacsinta szintén favorit.
Ez a diós-cukkinis töltelék a húsevőknek is ízleni fog, tapasztalatból írom:)!
Elég nagy adagot készítettem, úgy gondolom egy 4 tagú éhes családnak elegendő.
Hozzávalók:
Palacsinta
500g teljeskiőrlésű, vagy világos tönköly liszt
( készíthető felesben is)
0,5 l növényi tej, vagy víz
( annyi víz, hogy normál sűrűségű palacsinta tésztát kapjunk)
csipet só
2-3 evőkanál olíva olaj
Diós - cukkini töltelék
1 db közepes cukkini
1/2 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
5 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
300 ml szója tejszín ( vagy más növényi tejszín)
1-2 evőkanál kukorica keményítő
3-4 szál friss petrezselyem zöld
1/2 kávéskanál tengeri só
késhegynyi örőlt fekete bors
4 evőkanál darált dió
A palacsintákat egyenként kisütjük, félre tesszük picit hűlni.
Tipp: Legjobb kókusz vagy pálma olajban sütni, mert magas hőfokot bír úgy, hogy nem ég el és szagtalan.
A töltelékhez a felaprított hagymát az olíva olajon megpároljuk, hozzá adjuk az apró kockára vágott cukkinit ( le is reszelhetjük), és pár percig puhára pároljuk.
Majd felöntjük a növényi tejszínnel, viszont csak a felét használjuk fel, fűszerezzük a sóval borssal, a felaprított petrezselyem zölddel, préselt fokhagymával.
Amikor forr beleszórjuk a darált diót amitől picit besűrűsödik, és készen is van.
A palacsintáinkat megtöltjük a cukkinis töltelékkel és egyenként átlósan félbe vágjuk.
A növényi tejszín másik felét elkeverjük 3 evőkanál olíva olajjal, keményítővel, csipet sóval.
Egy kiolajozott jénai tálba ízlésesen lerakjuk őket és ráöntjük a tejszínt.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Zöld salátával ajánlom.