Olaszországban is ismert és elismert étel, ők akár spenóttal, szárított paradicsommal készítik. Én most kihagytam a szárított paradicsomot, de csak simán a spenóttal is isteni volt!
Hozzávalók:
2,5 dl bögre kukorica dara
dupla mennyiségű víz
1 kávéskanál só
30 dkg spenót
2 evőkanál olívaolaj
2 cikk fokhagyma
A sós vizet oda tesszük főni és amikor lobog állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós és ne égjen le az alja. Amikor sűrű masszát kapunk, utána még 2-3 percig szintén kavargatva főzzük. A spenótot megtisztítjuk és az olívaolajon csipetnyi sóval megfonnyasszuk, majd belepréseljük a fokhagymát. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal és egy réteg kukorica dara után rétegezzük a spenótot, végül a tetejére újra egy réteg dara kerül.
Még egy evőkanálnyi olíva olajat rácsorgatunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, amíg picit megpirul a teteje. Melegen, vagy hidegen szeletelve egyaránt fogyasztható, önmagában, salátával vagy köretként. Egyszerű és nagyszerű étel:)