Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. március 27., vasárnap

Mandulalisztes palacsinta - mandulakrémmel

 

 
 
A mandulaliszt  íze fenséges bármilyen sütiben, sőt  palacsintában is! A mandula krémről már nemis beszélve.
A palacsinta tésztába tettem kevéske világos tönköly lisztet, mert jobban leragad, mint a hagyományos palacsinta tészta.
A krém citrommal és vaníliával lett ízesítve és az íze kissé egzotikus lett így.

Hozzávalók:
(6-8 db palacsintához)

200 g mandula liszt
100 g világos tönköly liszt
2 evőkanál kókusz olaj
2,5 dl víz

kókusz olaj a sütéshez

Az összetevőkből palacsinta tésztát keverünk és a kókusz olajjal kikent, felhevített palacsinta sütőben egyenként kisütjük, mint a hagyományos palacsintát.

Tipp: Kényesebb,  könnyebben szakad a mandula liszt miatt, viszont minél több benne a tönköly liszt , annál rugalmasabb, jobb állagú a palacsinta tészta.!)


Mandula krém:

200 g  héj nélküli mandula
(mandulát előre áztassuk be)
vagy
200 g mandulaliszt
200 ml kókusz krém
2-3 evőkanál nyírfacukor
késhegynyi bourbon vanília
1 evőkanál citromlé
fél citrom reszelt héja

Díszítés: kandírozott citrom héj ( kukorica sziruppal)

Az összetevőket alaposan, krémesre összeturmixoljuk.
Nagy előnye, hogy tulajdonképpen nyers mandula krém, amely egyébként az egyik legjobban lúgosító olajosmag, természetesen csakis nyers és natúr formában!

A palacsintákat megkenjük a krémmel, vagy a krémet az összehajtott palacsintára halmozzuk.
 Én mindkettőt csináltam, mivel imádom ha jó sok krém van rajta:)

Tipp: Mandula krém helyett megtölthetjük a palacsintáinkat  túrókrémmel, természetesen tejmentessel !