A mandulaliszt íze fenséges bármilyen sütiben, sőt palacsintában is! A mandula krémről már nemis beszélve.
A palacsinta tésztába tettem kevéske világos tönköly lisztet, mert jobban leragad, mint a hagyományos palacsinta tészta.
A krém citrommal és vaníliával lett ízesítve és az íze kissé egzotikus lett így.
Hozzávalók:
(6-8 db palacsintához)
200 g mandula liszt
100 g világos tönköly liszt
2 evőkanál kókusz olaj
2,5 dl víz
kókusz olaj a sütéshez
Az összetevőkből palacsinta tésztát keverünk és a kókusz olajjal kikent, felhevített palacsinta sütőben egyenként kisütjük, mint a hagyományos palacsintát.
Tipp: Kényesebb, könnyebben szakad a mandula liszt miatt, viszont minél több benne a tönköly liszt , annál rugalmasabb, jobb állagú a palacsinta tészta.!)
Mandula krém:
200 g héj nélküli mandula
(mandulát előre áztassuk be)
vagy
200 g mandulaliszt
200 ml kókusz krém
2-3 evőkanál nyírfacukor
késhegynyi bourbon vanília
1 evőkanál citromlé
fél citrom reszelt héja
Díszítés: kandírozott citrom héj ( kukorica sziruppal)
Az összetevőket alaposan, krémesre összeturmixoljuk.
Nagy előnye, hogy tulajdonképpen nyers mandula krém, amely egyébként az egyik legjobban lúgosító olajosmag, természetesen csakis nyers és natúr formában!
A palacsintákat megkenjük a krémmel, vagy a krémet az összehajtott palacsintára halmozzuk.
Én mindkettőt csináltam, mivel imádom ha jó sok krém van rajta:)
Tipp: Mandula krém helyett megtölthetjük a palacsintáinkat túrókrémmel, természetesen tejmentessel !