A hétvégén a szőregi Rózsa fesztiválon jártunk. Csodaszép volt az a rengeteg virág. Rózsa mindenhol!
Az ihletett a virág özön adta.
Rózsa széppé tesz kívül - belül.
Ismerjük a rózsavíz, rózsa olaj isteni hatását.
A belőlük készült természetes kozmetikumok hatása messze felülmúl minden mást.
A rózsa az ehető virágok közé tartozik. Viszont fontos, hogy a virágok vegyszermentesek legyenek.
Nekem a rózsa szépsége láttán valami könnyű desszert jut eszembe, mint ez a selymes fagylalt.
Ez a fagylalt tej,-tojás, cukor,-gluténmentes, VEGÁN és fagylalt gép nélkül készült.
Hozzávalók:
500 ml növényi tej
100 ml növényi tejszín ( én kókusz tejszínt használtam )
3 evőkanál eredeti rózsavíz
( keleti fűszer boltban találtam)
3 evőkanál xilit
3 evőkanál kukorica keményítő
1 evőkanálnyi nem hidrogénezett margarin, vagy pálma vaj
1 evőkanálnyi vanília kivonat
pár csepp citromlé
maréknyi, vegyszermentes, szárított rózsaszirom.
A növényi tejet a tejszínnel, xilittel, kukorica keményítővel, vaníliával elkeverjük és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzzük, amíg az besűrűsödik.
A rózsavizet és a margarint, vagy pálma vajat, citrom levet utólag keverjük hozzá.
Beleszórunk fél maréknyi szárított rózsa szirmot.
Miután szoba hőmérsékletűre hűlt, berakjuk a fagyasztóba és néhányszor megkeverve fagyasztjuk.
( körülbelül 4-5 óra )
Evőkanállal vagy fagyi kanállal gombócokat porciózunk és a tetejére morzsoljuk a maradék rózsa szirmokat!
Rózsa fesztivál..
Babyrose:)