Visszatérve a receptekhez, tegnap vmi nagyon ízleteset és kiadósat sikerült kreálnom.
Valahogy dupla adagot sikerült főzni, a rizs mennyiséget nem igazán találtam el, ezért ma ebédre:)
Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
2 cikk fokhagyma
3 közepes paradicsom
1-2 szál friss petrezselyem zöld
3-4 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál só
Fűszerek: cayenne paprika, sózott natur vegamix,
15-20 dkg natúr tofu
30 dkg basmati rizs
A hagymát apróra vágtam, és az olíva olajon picit megpároltam, majd beledobtam a paradicsomot, sóztam és pár percig együt pároltam.
Majd következett a tofu és a fűszerek.
Pár röpke perc után beletettem a rizst és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje és lefedve addig, (kevergetés mellett )főztem amíg a rizs puhára nem főtt.
Utólag belepréseltem a fokhagyma cikkeket és a petrezselyem zöldet. Még fűszereztem egy picit, mert én szeretem a csipős ízeket, természetesen óvatosan, hogy Vikikém is meg egye:)
Valahogy dupla adagot sikerült főzni, a rizs mennyiséget nem igazán találtam el, ezért ma ebédre:)
Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
2 cikk fokhagyma
3 közepes paradicsom
1-2 szál friss petrezselyem zöld
3-4 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál só
Fűszerek: cayenne paprika, sózott natur vegamix,
15-20 dkg natúr tofu
30 dkg basmati rizs
A hagymát apróra vágtam, és az olíva olajon picit megpároltam, majd beledobtam a paradicsomot, sóztam és pár percig együt pároltam.
Majd következett a tofu és a fűszerek.
Pár röpke perc után beletettem a rizst és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje és lefedve addig, (kevergetés mellett )főztem amíg a rizs puhára nem főtt.
Utólag belepréseltem a fokhagyma cikkeket és a petrezselyem zöldet. Még fűszereztem egy picit, mert én szeretem a csipős ízeket, természetesen óvatosan, hogy Vikikém is meg egye:)