A húsvéti asztal pástétoma volt, de bármikor elkészíthető, kenhető, mártogatható. Alapja a csicseriborsó, tehát mondhatjuk, hogy a humusz krém egyik variációja. A tojásos jelleget a kurkuma és a curry adja. A csicseriborsó magas növényi fehérjetartalmú táplálék, ezért legjobban a zöldségekkel illik össze, de fogyaszthatjuk pirított, élesztőmentes tönköly kenyérrel, vagy pászkával.
Tipp: Ha valaki krémesebb állagot szeretne, akkor adhat hozzá 1-2 evőkanálnyi növényi tejszínt!
Hozzávalók:
250 g puhára főtt csicseriborsó
1/2 kávéskanálnyi himalaya só
1/2 kávéskanálnyi édes curry
1/2 kávéskanálnyi őrölt kurkuma
1 cikk fokhagyma
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
Egy botmixer segítségével az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk. Díszités gyanánt tökéletes a néhány szem puhára főtt csicseriborsó.