Újra elérkezett a leveses hónapok ideje, amikor jól esik egy lélekmelengető leves.
Természetesen nagyon nem mindegy, hogy mi van a levesben:)?!
Mivel elkezdtük a felkészülést az őszi böjtünkre, kiváló választás akár ebédre vagy vacsorára az
alábbi recept.
A jó hír, hogy a leveseket a böjt alatt sem kell mellőznünk, a legjobb módja az
éhség elűzésének.
Speciális böjti leveseket itt találtok.
Kísérletezzetek bátran, a fontos szempont, hogy az összetevők a lúgosító zöldségek legyenek, mellőzzétek
az ízfokozókkal teli leves porokat, ételízesítőket, használjátok a bio megfelelőiket.
Hozzávalók:
(4 fő részére)
1 db kis fej karfiol
3-4 db krumpli
200 ml növényi tejszín ( kókusz tejszín )
1 db bio zöldség leves kocka
1 kávéskanálnyi kukorica keményítő
2 kávéskanálnyi himalaya só
1,5 l víz
rózsa bors
4 evőkanálnyi tökmag
2 evőkanál olíva olaj, vagy kókusz olaj
friss petrezselyem zöldje
A karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit lehéjazzuk, majd kockákra vágjuk és az olajon enyhén megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük a vízzel, leves kockával együtt a lassú tűzön puhára főzzük.
A növényi tejszínt csomómentesen elkeverjük a keményítővel és hozzáöntjük a leveshez, meglobbantjuk.
Tálaláskor meghintjük a nyers tökmaggal és az aprított petrezselyem zölddel, frissen darált
rózsa borssal megszórjuk.
fittanyuka közösség a facebookon