Túl sok volt már a hétvégi sütike , tészta arzenálból ezért a mai ebéd fitt volt és könnyű:)
A desszert meg pár kör kocogás a ligetbe:)
Hozzávalók:
1/2 zeller
2-3 szál répa
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 doboz mungóbab csíra
csipet tengeri só
kevés reszelt, friss gyömbér
1 evőkanál szója szósz
4 evőkanál szója, vagy olíva olaj
Az éjszakára előre beáztatott barnarizst oda tesszük főni . Mondjuk találtam a Dm-ben olyan bio barnarizst aminek elég volt 25 perc,( valószínű előfőzőtt.)
A zöldségeket csíkokra vágjuk, előszőr a hagymát, majd a zellert és a paprikálat dobjuk a forró olajba, a legjobb erre a célra a Wok edény.
Nem kell sok ,... pár perc, nem várjuk meg, hogy teljesen megpuhuljanak a zöldségek, roppanósak kell, hogy legyenek. Utoljára tesszük bele a csírát, reszelt gyömbért , állandó keverés mellett pirítjuk, majd a végén meglocsoljuk a szója szósszal.
Én a zöldségek mellé dobtam még néhány csík natúr tofut.
Majd a barnarizzsel tálaljuk. Igazán kímélő, mégis laktató étel és az íze kválló, főleg azoknak akik szeretik a nem szokványos fűszereket:)
Holnapi (Keddi ) ebéd előzetes :
"Tejszínes"- Currys zöldborsó leves és
Brokkoli krémmel töltött krumpli párolt sárgarépával ...