Fittanyuka
2010. július 1., csütörtök
Köleskrémmel töltött Gomba
Sok elfoglaltságom miatt megint a gyors és egyszerű ételek vannak előtérben. Másik ok, hogy ebben a melegben nincs sok kedvem a tűzhely mellett melegedni, amikor amúgy is inkább a nyers gyümölcsöket, zöldségeket kell előtérbe helyezni és a sok főtt, nehezebb ételt meghagyni a hűvösebb napokra.
Gombát szeretem mert önálló ételként is fogyasztható és sokféleképpen variálhatóak a gombával készűlt receptek.
Hozzávalók:
5-8 db nagyobb tölteni való gomba
4 evőkanál olíva olaj
Köleskrém:
4-5 evőkanál köles liszt
1/2 kávéskanál tengeri só
1 kávéskanálnyi vegamix
1 cikk fokhagyma
késhegynyi cayenne paprika
A gombák szárait eltávolítjuk és a megmosott gomba fejeket egy olajjal kikent sütőlapra helyezzük.
A gombák szárait is felhasználtam, feldaraboltam és később a köles krémhez adtam.
A köles liszt főzésénél dupla mennyiségű vizet a sóval forralni kezdjük. Majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, fűszerezzük a vegamixel, cayenne paprikával. Hozzáadjuk a gombák szárát is és állandó keverés mellett kb. 5 percig főzzük.
Miután elkészült hozzákeverjük az olíva olajat , préselt fokhagymát és a krémet a gombák üregébe töltjük, majd sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Friss salátával kitűnő vacsora.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)