Ez a hét megint a gyors vacsorák és ebédek hete. Egyszerűen annyira időhiányban szenvedek, hogy legszívesebben 48 órára cserélném a 24 órás napot, akkor talán jutna idő mindenre.
Habár igyekszem azért a nagy rohanás és munka alatt is nem össze enni minden szörnyűséget.
Jégsalátát, répát, zellert szinte mindig tartok a hűtőben azért ha este haza esek akkor egy saláta összeállítása ne ütközzön nehézségekbe. Az utóbbi időben uncsi volt már a szokásos olívás-citromos dresszing ezért szójajoghurttal dobtam fel a salit meg lédús savanykás almával:)
Íme a tegnapi vacsorám:
Hozzávalók:
1/2 fej jégsaláta
1 szál répa
1/2 db zeller
1 db savanykás alma
150 g szejtán
1 kisdobozos natur szójajoghurt
1/2 citrom leve
3 evőkanál olíva olaj
késhegynyi tengeri só
friss vegyes örőlt bors
1 cikk fokhagyma
A salátát felaprítjuk, a zellert, sárgarépát lereszeljük, az almát felcikezzük, a magházát kivágjuk. A zöldségeket keverő tálban összekeverjük.
A szejtánt csíkokra vágjuk és felhevített olajon hirtelen megpirítjuk, sózzuk borsózzuk és 1 cikk fokhagymát nyomunk rá.
A szójajoghurtot elkeverjük az olíva olajjal citrom lével és késhegynyi sóval.
Egy tányérra halmozzuk a salátánkat , tetejére tesszük a pirított szejtáncsíkokat, nyakon öntjük a joghurtos öntettel, majd az alma cikkeket köré rakjuk.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon