Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. július 4., szombat

Málnás pite




A friss málnának nehezen tudok ellenállni, ezzel nem vagyok szerintem egyedűl:)
Amit nem ettünk meg, abból sütit sütöttem. Mondanom sem kell milyen málna illat volt a lakásban süti sütés alatt:)
Tésztának az én alap receptemet használtam, tulajdonképpen kb. 35 perc alatt megvolt a süti.



Hozzávalók:

150 g világos tönköly liszt
150 g teljeskiörlésű tönköly liszt
100 g bio margarin
80 g nyírfacukor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
500 ml növényi tej vagy víz
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
250 g málna
fahéj

A lisztet a szódabikarbonával a nyírfacukorral összekeverjük, utána következhetnek a nedves hozzávalók: a margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a növényi tejjel, citrom levével és reszelt héjával.
Robot géppel homogén masszává keverjük és teflon torta formába öntjük.
A tetejét megszórjuk a friss málnával és enyhén megszórhatjuk még fahéjas nyírfacukorral.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 30-35 percet sütjük.
Legközelebb öntetet is készítek mellé:)
Várom az ötleteket!


Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon











Napraforgómag pástétom zöldségekkel


Kevesebb időm volt az utóbbi időben főzni, mert az elmúlt hetem inkább a munkáról szólt, viszont a tegnap bepótoltam az elmaradásom!

A péntek a családé volt, a háztartásé:( és természetesen a főzésé, szinte már hiányzott:).

Habár ebben a melegben annyira nem is voltunk éhesek, ami nem is baj, jobb ha a nyári időszakban több nyers ételt, ( salátákra, zöldségekre gondolok természetesen) és több tiszta vizet fogyasztunk. Ha igazán lúgosan akarjuk tartani a szervezetünk akkor 70/30 arány ajánlott. Ami azt jelenti, hogy 70%-át a napi táplálkozásunknak zöldségek, magvak, hidegen sajtolt olajok teszik ki és kevés gyümölcs.
20%-át pedig főtt a táplálék.


A következő kompozíciót vendégeknek is szoktam kínálni.


Napraforgómag pástétom:

Hozzávalók:

250 g natúr, nyers napraforgó mag
1 pohár szója joghurt
2 evőkanál olíva olaj
1 cikk fokhagyma
1/2 kávéskanál só
1/2 citrom leve

Az elkészítés nagyon egyszerű:
A napraforgó magot megdaráljuk és a fenti hozzávalókkal turmix vagy keverő gépben krémesre keverjük. Ha szükséges kevés vizet öntünk hozzá, hogy keverhetőbb legyen.
Ízesíthetjük még metélő hagymával, petrezselyem zölddel, kaporral.


Kínálhatjuk mártogatósnak, megtölthetjük vele a paradicsomot, vagy más zöldségeket, kenhetjük kenyérre, pitába stb.