Ígértem, hogy mivel a nyár egyik slágere a padlizsán és sokan szeretjük, felteszem a kedvenc padlizsán receptjeimet.
A fenti ebéd kb. 15-20 perc alatt készült el, nagyon laktató volt és finom:)
Hozzávalók
1 db. közepes padlizsán
1 db kisebb cukkini
4 db közepes paradicsom
2 cikk fokhagyma
1 kisebb fej lila hagyma
3 evőkanál olíva olaj
1/2 kávéskanál tengeri só
1 kávéskanál oregáno
Köret:
Bulgur ( teljes őrlésű), én az arab vagy török boltokban szoktam jó minőségit találni
friss petrezselyemzöld
1 evőkanál olíva olaj
A zöldségeket felkockázzuk és az olíva olajon először a hagymát picit pároljuk, majd a padlizsánt és a cukkinit is beletesszük, sózzuk és lefedve kb. 6-7 percig pároljuk, utoljára a paradicsomot és kb. még egy 5 percig pároljuk!
Miután megpuhultak a zöldségek, fűszerezzük és préselt fokhagymával ízesítjük.
Közben a bulgurt kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben 15 perc alatt készre főzzük.
Ha picit kihűlt, kevés olíva olajjal és aprított petrezselyem zölddel gazdagítjuk.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon