Előtérben a saláták, egyben próbállak ösztönözni benneteket, hogy egyetek több és több zöldséget, sötét zöld színű, leveles zöldségeket. Éltető klorofillt, enzimeket, vitaminokat tartalmaznak.
Variálhatjuk az önteteket is, erre példa az alábbi "majonéz".
Avokádó majonéz:
Hozzávalók:
(2 fő részére)
1 db avokádó
2-3 evőkanál növényi tejszín ( én a sűrű kókusz tejszínt használtam).
1 kk himalaya só
1/2 kk kurkuma
1-2 kk agave szirup
1/2 citrom leve
2-3 evőkanál olíva olaj
1-2 db cikk fokhagyma
Az alapanyagokat krémesre turmixoljuk!
Chia mag a tetejére
Tetszőleges mennyiségű friss spenót levelet megtisztítunk, összetépkedünk. Külön készítettem erre még egy laza dresszinget:
1/2 citrom leve
2 evőkanál tetszőleges hidegen sajtolt olaj
1/2 kk himalaya só
A dresszinggel összeforgatjuk a spenót salátánkat és a majonézzel tálaljuk, adhatunk hozzá pirítóst, megszórtam chia maggal, amely sok, értékes omega zsírokat tartalmaz.