Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2012. március 11., vasárnap

Lékúra előtti - Utolsó saláta vacsora


Holnaptól lékúra, próbálok lelkileg is ráhangolódni, ugyanis  jó pár napig ( 6-7 nap tervezett), nem veszek majd magamhoz szilárd táplálékot.
Csak frissen préselt zöldség leveket, gyógyteákat, szűrt zöldség leveseket,sok-sok tiszta, lúgos vizet és ha a böjt krízis felüti fejét akkor frissen préselt gyümölcs levet, vízzel hígítva fogok inni. 
Nem tervezek elvonulást, jelenlegi időbeosztásommal nemis tudom kivitelezni. Normál munka hét lesz. Kevés wellneszt beiktatok, ez 2 alkalom infra szaunát jelent, a kúra elején és a végén.
Az alábbi saláta vacsorával zártam le a bevezető szakaszt.

Hozzávalók:

Friss spenót levél
fejes saláta levelek
1-2 db sárgarépa
pár szem retek
gabona gömböc - Kislányom kedvéért:)

Dresszing: friss citromlé, himalaya só, hidegen sajtolt szezám olaj.

Tisztítás után a zöld leveleket kézzel aprítottam, a sárgarépát lereszeltem, gabona gömböcöt felkockáztam. Egy kis befőttes üvegben pedig összeráztam a dresszinget: szezám olajat a sóval, citrom lével és salátára öntöttem. Legvégén pedig a zsenge retekkel díszítettem.

34-en jelentkeztetek a Közös Virtuális Léböjtre, ezennel le is zárom a jelentkezéseket!
Kitartást Mindenkinek, továbbra is küldöm a leveleket a lé kúrával kapcsolatosan, azoknak is akik  nem most, hanem a következő alkalommal ( ősszel) csatlakoznának .
Kérdésekkel nyugodtan kereshettek a fittanyuka tippek oldalon, ahol nyilvánosan válaszolok, mert így  a többieknek is tanulságos és a segítségére lehet.

Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon

Tavaszi Zöldség Omlett


A Tavaszi - Tisztulás Főzőtanfolyamom egyik kedvenc étele a az alábbi zöldséges kompozíció volt.
Nagyon finom ízhatás, zsenge zöldségekből. Beépíthetjük a bevezető és levezető szakaszban is a méregtelenítő kúra alatt. Egyébként a zöldségek miatt bármikor fogyaszthatjuk, hidegen, melegen.
Legfinomabb, frissen-melegen. Tetszőlegesen választott zöldségekkel is elkészíthető!


Hozzávalók
4-6 fő részére

3 szál répa
3 szál halványított zeller szár
2-3 szál újhagyma
1-2 szál friss petrezselyem zöld
4 evőkanál sárgaborsó liszt
3 evőkanál tökmag liszt ( elhagyható, de nagyon finom ízt kölcsönöz az omlettnek)
2 cikk fokhagyma
2 evőkanál szeletelt mandula
1 kávéskanál himalaya só
kókusz olaj a sütéshez
víz



A répát lereszeljük, a hagymát, zeller szárat, petrezselyem zöldjét felaprítjuk, egy keverő tálban összekeverjük. Egy másik tálban a sárgaborsó lisztet, tökmag lisztet, sót, zöld borst, annyi vízzel összekeverünk, hogy palacsinta tészta sűrűségű tésztát kapjunk.
Összekeverjük a zöldséges keveréket a masszával, belepréseljük a fokhagymát.
A kókusz olajat felhevítjük egy kerámia edényben és egy evőkanál segítségével kis halmokat halmozunk az olajba. Kicsit lenyomkodjuk, miután megpirult az oldala, lapát segítségével megfordítjuk.
Itatós papírra szedjük az omletteket.
Nagyon finom és egészséges friss salátával együtt fogyasztva, vagy kölessel, hajdinával.


Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon