A padlizsán mellé barna rizs volt a köret brokkoli krémmel, és természetesen saláta.
Hozzávalók:
250 g barna rizs
1-2 dl rizstej
petrezselyem zöldje
1/2 kávéskanál tengeri só
1 evőkanál olíva olaj
A barna rizst szokásos módon sós vízben puhára főzzük, majd beleöntjük a rizstejet, olavaolajat. Az apróra vágott petrezselyem zölddel összekeverjük. Én még a maradék mandula szeleteket bele kevertem a rizsbe:)
Brokkoli krém:
1 kisebb fej brokkoli
200 ml növényi tejszín
1 evőkanál olíva olaj
kevés örölt szerecsendió
kevés tengeri só
A brokkolit rózsáira szedjük és vegamixel fűszerezett vízben fél puhára főzzük.
Majd egy turmix gépben a növényi tejszínnel az oliva olajjal és a szerecsen dióval krémesre keverjük.