Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. augusztus 27., csütörtök

Barna rizs Brokkoli krémmel


A padlizsán mellé barna rizs volt a köret brokkoli krémmel, és természetesen saláta.


Hozzávalók:



250 g barna rizs

1-2 dl rizstej

petrezselyem zöldje

1/2 kávéskanál tengeri só

1 evőkanál olíva olaj


A barna rizst szokásos módon sós vízben puhára főzzük, majd beleöntjük a rizstejet, olavaolajat. Az apróra vágott petrezselyem zölddel összekeverjük. Én még a maradék mandula szeleteket bele kevertem a rizsbe:)


Brokkoli krém:


1 kisebb fej brokkoli

200 ml növényi tejszín

1 evőkanál olíva olaj

kevés örölt szerecsendió

kevés tengeri só


A brokkolit rózsáira szedjük és vegamixel fűszerezett vízben fél puhára főzzük.

Majd egy turmix gépben a növényi tejszínnel az oliva olajjal és a szerecsen dióval krémesre keverjük.


Padlizsán mandula forgácsban


Hozzávalók:

2-3 db kis padlizsán
só, bors
kb. 200g sárgaborsó liszt
1 kávéskanál vega mix
teljes kiörélsű panír morzsa
mandula forgács
pálma olaj vagy sima olaj a sütéshez

A padlizsánokat vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsózzuk és letakarva kevés időre a hütőbe tesszük, hogy a fölösleges levét kiengedje.
A sárgaborsó lisztet vízzel palacsinta tészta sűrűségűre keverem, kevés vega mixet szórok bele.
A padlizsán szeleteimet előszőr a sárgaborsó lisztes masszába mártom majd a morzsával összekevert mandula forgácsba.
A pálma olajat egy teflon edényben fel forrósítom és bele helyezzük a padlizsánokat, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.