Egyik nagy kedvencem a tofu, mert az igaz, hogy szójából készül, de a szója egyik legtermészetesebb származéka, 99,9 % a fehérje tartalma, növényi fehérje és könnyen emészthető a többi szója termékhez képest.
Tipp: Gastronómiai szempontból pedig egyik legjobb tulajdonsága, hogy semleges ízű, éppen ezért rengeteg féleképpen elkészíthető.
Élettani szempontból, pedig nekünk nőknek nagyon fontos összetevőt tartalmaz : természetes fito-ösztrogéneket tartalmaz, ami miatt a japán és keleti nők ahol több ezer éves múltra nyúlik vissza a tofu fogyasztása, hírből sem ismerték a női betegségeket, mint például a mell daganatot, méhnyak rákot, meddőséget.
A fenti salátát készen vásároltam kis dobozban, annyira ízlett, hogy én magam is elkészítettem, töredéke áron, nagyobb mennyiségben.
Hozzávalók: ( 4 fő részére)
300 g natúr tofu
300 g füstölt tofu
200 ml növényi tejszín, pl.: zab vagy rizs tejszín
fél kávéskanálnyi himalaya só
3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
1/2 citrom leve
késhegynyi örőlt, zöld bors
friss, zöld fűszer növény:
(én most friss tárkonnyal készítettem, de bazsalikommal, petrezselyem zölddel is finom lesz.)
250 g konzerv kukorica ( cukormentes!)
A kétfajta tofut felkockázzuk és a sóval, növényi tejszínnel, olíva olajjal, zöld borssal, citrom lével botmixer segítségével krémesre turmixoljuk.
Hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a felaprított zöld fűszernövényt.
Teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült foccaciával és zöld salátával tálaljuk.
Kenhetjük is: pirított kenyérre, vagy szendvics közé.