Ez a szósz, vagy krém nevezhetjük bárhogy isteni finom:).
Lehet természetesen tésztával is fogyasztani, de én most nyár, meleg lévén az uborka - cukkini salátámra öntöttem. Elkészítése, mint minden krém receptemnek általában, nem vesz igénybe öt percnél többet. Én most ehhez a recepthez olíva olajban eltett aszalt paradicsomot vásároltam, akinek viszont van aszaló gépe saját maga is tehet el ilyen finomságot.
Hozzávalók:
2 főre
150 - 200 g aszalt paradicsom
2 evőkanál olíva olaj ( azt használtam ami az üvegben volt)
100 ml kókusz tejszín
pár levél friss bazsalikom
1/2 citrom leve
1/2 kk himalaya só
2 cikk fokhagyma
darált mandula a tetejére
Az aszalt paradicsomot kissé felaprózzuk és az összetevőkkel kézi bot mixer segítségével összeturmixoljuk. Utólag belepréseljük a fokhagymát és hozzáadjuk a felaprított, friss bazsalikomot.