Sőt, ha így folytatom a süti gyártást, ebben az ütemben , akkor december végére gurulni fogunk:).
Na jó, ez most egy különleges alkalom, a gyerekek meg imádják az édeset és akkor inkább ilyen természetes és kevésbé savasító összetevőkből készűlt finomságokat egyenek!
Ennél a sütinél is nagyim ihletet, habár az eredeti recept rum aromával készűl ( aki szeretné ki próbálhatja), én általában mellőzők minden féle "laboratoriumban készűlt" aromát:), az összetevőket kicseréltem, picit módosítottam és nagyon fincsi lett, habár az igazi tesztelés holnap lesz. A nevét is átírtam:)
Hozzávalók:
250 g teljes kiörlésű búza vagy tönköly liszt
100 g barna nádcukor, vagy méz
100 g bio margarin
1 tasak foszfátmentes sütőpor
1-2 dl növényi tej ( rizs tej)
Krém:
4-evőkanál karobpor ( vagy cukrozatlan kakaó)
2-3 evőkanálnyi bio margarin
3 evőkanál barna nádcukor , vagy méz
2 evőkanál cukormentes barack lekvár
1/2 kávéskanál vanília kivonat ( szintén bio boltban kapható, nem egyenlő a vanilin cukorral!!)
Krém tetejére:
Szója tejszínhab ( bio boltokban kapható, dobozos és habbá verhető)
1 tasak habfixáló
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és ketté osztjuk, 2 lapot sütünk!
Mindkettőből 0,3 mm vastagságú lapot nyújtunk és tepsibe tesszük, megszúrkáljuk a tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Az egyik lapot amelyik kevésbé sikerült formásra morzsává törjük.
Közben elkészítjük a krémet.:
A margarint felolvasztjuk hozzá keverjük a nádcukrot, vagy mézet, kakaó vagy karobport ( én fele , fele arányban adagoltam, mert lesznek olyan gyerekek és anyukék is akik még sosem ettek karobot, ) kevés vizet öntünk hozzá ( kb. 1 dl), és állandó keverés mellett addig főzzük amíg picit besűrűsödik.
A morzsává tört tészta lapot rizstejbe, vagy más növényi tejbe áztatjuk ( szórhatunk bele kevés vanília kivonatot). Hozzá adjuk a kakaós krémet, ( keveset meghagyunk a végére bevonónak díszíteni), barack lekvárt és jól összekeverjük .
A tésztalapunkat vékonyan szintén megkenjük a barack lekvárral, erre jön a "morzsás" krém.
A szója tejszínt a hab fixálóval habbá verjük és egy hosszú késsel a krémre rétegezzük:
( az eredeti receptben ez tojásfehérje hab cukorral).
Végezetűl pedig tetszőleges mintázatban rá csorgatjuk a maradék karobos kakaós bevonónkat.
Alufóliával letakarva, hűvős helyen tároljuk kb.24 órát, hogy a süti összeálljon, az alap lap megpuhúljon!