Utazáshoz, munka helyre ebéd - tízórai gyanánt ideális az alábbi recept.
Könnyen szállítható, finom, sőt még önálló ételként is, friss salátával megállja a helyét!
Hozzávalók:
2 db kenyér tekercs
250 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
250 g fehér tönköly liszt
280 ml víz
20 g friss élesztő
1 kávéskanál himalaya só
tetszés szerint lenmag, napraforgó mag, szezám mag
növényi tej
1 kk nádcukor
4 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
200 ml sűrített paradicsom
fokhagyma
friss bazsalikom
szárított kakukkfű
himalya só
A lisztet összekeverjük a sóval, tetszőleges magvakkal. Újnyi , langyos, nádcukros növényi tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, a vízzel együtt addig gyúrjuk amíg elválik az edény falától.
A kész tésztát két cipóra osztjuk és egyenként kerek formára, 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
A sűrített paradicsomot összekeverjük a sóval, az aprított, friss bazsalikommal, kakukkfűvel, préselt fokhagymával és belekeverjük az olíva olajat.
A kinyújtott tésztákat megkenjük a paradicsomos szósszal és feltekerjük őket.
45 percig, letakarva, meleg helyen pihentetjük, kelesszük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 10 percig , majd további 25 percig 150 C fokon sütjük.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon