Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. december 13., vasárnap

Szejtán paradicsomos vajbabbal


Tudom, hogy közeleg a karácsony és inkább ünnepi menüben kellene inkább gondolkodni, de azért még karácsonyig van egy pár hétköznap.
Az alábbi recept volt a minap az  ebédünk, egyszerű, gyors , hétköznapi, laktató.

Hozzávalók:

250 g szejtán
1db konzerv vajbab
2 cikk fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
200 ml paradicsom szósz
zeller zöld
kevés szárított bazsalikom
1 kávéskanál só

A szejtánt kockákra vágjuk és a felhevített olajon megpirítjuk, sózzuk, majd rányomunk 1 cikk fokhagymát.
Beleöntjük a babot, paradicsomszószt, és kb. 10 percig  főzzük, fűszerezzük a bazsalikommal, ha szükséges még sózzuk.
Amikor elkészült a maradék fokhagymát belepréseljük és az aprított zeller zölddel megszórjuk!
Köretnek adhatunk hozzá krumpli pürét, vagy kölest. Az utóbbit szívesebben ajánlom!