Fittanyuka
2009. szeptember 15., kedd
Tofu körözött
Ezzel a körözöttel kenem majd meg a tortilláimat, én nem érzem a különbséget a hagyományos körözött és a tofu körözött között, mondjuk elég régen ettem tejterméket.
Hozzávalók:
250 g tofu
200 ml zab, vagy rizstejszín
100 g darált szezámmag, vagy szezám pehely
2 evőkanál lenmag vagy olíva olaj
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál örőlt köménymag
kevés egész köménymag
1 kávéskanál édes pirospaprika
1 cikk fokkhagyma
1/2 citrom leve
A tofut felkockázzuk vagy lereszeljük és turmix géppel a hozzávalókkal együtt krémesre keverjük.
A végén beleszórjuk az egész köménymagot.
Kenhetjük kenyérre, tortillára, roppanós rozsszeletre, vagy tölthetünk vele nyers zöldségeket stb.
Falafel fasírt golyók
Régóta kísérletezek, hogy az íze olyan legyen, mint a kedvenc arab éttermemben:).
A titka a speciális fűszerkeverék amit szintén egy török vagy arab fűszer boltban vásároltam.
Rengeteg keleti fűszert tartalmaz, többek között: szegfűszeget, szerecsendiót, római köményt stb.
Érdemes ilyen boltokban érdeklődni és megkérdezni az eladót, biztos tudni fogja. Amit semmiképpen ne hagyjunk ki a fűszerezésből, az a római kömény!
Hozzávalók:
250 g száraz vagy konzerv csicseriborsó
1 kávéskanál keleti falafel fűszerkeverék vagy örőlt római kömény
1/2 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál tengeri só
friss petrezselyem zöld 1-2 szál
100 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
Teljes kiőrlésű , élesztő mentes morzsa
pálma vagy kókusz zsír a sütéshez
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, hacsak nem konzervből készítjük. 2-3xoros vízben puhára főzzük.
Amikor kihűlt turmixgéppel az olajjal , fűszerekkel sima masszává turmixoljuk.
Majd bele reszeljük a hagymát és préseljük a fokhagymát, ha szükséges még sózzuk.
A liszttel össze gyúrjuk, ha szükséges kevés főző vizet öntünk hozzá, vigyázzunk ne legyen túl folyós, mert akkor szét esik a sütésnél. Az apróra vágott petrezselyem zöldet bele dolgozzuk a masszába.
Kis golyókat formázunk és meghempergetjük őket a morzsában.
Forró pálma zsírban aranybarnára sütjük.
A titka a speciális fűszerkeverék amit szintén egy török vagy arab fűszer boltban vásároltam.
Rengeteg keleti fűszert tartalmaz, többek között: szegfűszeget, szerecsendiót, római köményt stb.
Érdemes ilyen boltokban érdeklődni és megkérdezni az eladót, biztos tudni fogja. Amit semmiképpen ne hagyjunk ki a fűszerezésből, az a római kömény!
Hozzávalók:
250 g száraz vagy konzerv csicseriborsó
1 kávéskanál keleti falafel fűszerkeverék vagy örőlt római kömény
1/2 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál tengeri só
friss petrezselyem zöld 1-2 szál
100 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
Teljes kiőrlésű , élesztő mentes morzsa
pálma vagy kókusz zsír a sütéshez
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, hacsak nem konzervből készítjük. 2-3xoros vízben puhára főzzük.
Amikor kihűlt turmixgéppel az olajjal , fűszerekkel sima masszává turmixoljuk.
Majd bele reszeljük a hagymát és préseljük a fokhagymát, ha szükséges még sózzuk.
A liszttel össze gyúrjuk, ha szükséges kevés főző vizet öntünk hozzá, vigyázzunk ne legyen túl folyós, mert akkor szét esik a sütésnél. Az apróra vágott petrezselyem zöldet bele dolgozzuk a masszába.
Kis golyókat formázunk és meghempergetjük őket a morzsában.
Forró pálma zsírban aranybarnára sütjük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)