Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. augusztus 26., csütörtök

FITTANYUKA ÉLETMÓDTÁBOR - Képes beszámoló - 2.nap.



A második napon a szokásos reggeli jóga ( nap üdvözlet), kocogás és torna ( hasizom gyakorlatok és sok nyújtás) után már nagyon vártuk a reggelit.

Köles kása almával:

Hozzávalók: ( recept 2 fő számára )

Fejenként egy kis bögre köles ( kb. 1 dl)
2 dl növényi tej
2 dl víz
2 evő kanál méz
2 alma
1/2 kávéskanál fahéj
mazsola tetszés szerint

A kölest alaposan megmossuk, majd a mazsolával ( főzés előtt szintén megmossuk), vízzel és a tejjel lassú tűzön megfőzzük. Ha szükséges adunk még hozzá tejet. Hadjuk picit hűlni, majd édesítjük a mézzel.
Tálalás előtt ráreszeljük az almát és megszórjuk a fahéjjal.

Reggeli után a hétfői programunk az Erdélyi Só vidékre való kirándulás volt: Parajd Sóbánya, Szováta Sós Tó - Medve tó, Korond .

Útközben megálltunk Farkaslakán és megcsodáltuk Tamási Áron sírhelyét és emlék szobrát:



Székelykapu Farkaslakán


A világon egyedülálló só barlangba busz vitt le 120 m mélyre, majd várt ránk egy kis lépcsőzés a Föld gyomrába. Lent picit hűvös volt kb. 14 C.

Lent a só barlangban egy másik világ tárult elénk, mindenhol só volt, még a talpunk alatt is.


Gyerekeknek ugráló vár, játszótér



Ökumenikus Kápolna


Kávézó, Pihenő

Az ebédet itt lent fogyasztottuk el, természetesen nem bíztuk a véletlenre a menü szerint
 Zöldséges Hajtott Pizza volt a betevő. Könnyebben szállítható, mint a hagyományos fajtája és laktató. Recept itt!




Szováta medve tó. Olyan vize van, mint a tengernek : Sós:)

Nagyon értékes az itt található iszap, gyógyászati és kozmetikai célokra használják. Azon a délután teljes SPA kezelést kaptunk a természettől. Még az iszapot is kipróbáltuk, arcmaszként:)


Az iszapolók...


Visszafele megálltunk Korondon nézelődni, vásárolni, viszont a fürdőzés picit elhúzódott, ezért az árusok már pakoltak, azért így is sikerült a lányoknak bevásárolni:)

Hazatérve ( farkaséhesen) már várt minket a vacsora:

Bundázott padlizsán Káposzta salátával.
Recept itt!