Kissé átrendeztem, szerveztem a blogomat. Újra címkéztem egyes bejegyzéseket , kicsit rendszereztem őket, remélem így jobban átláthatóak:)
Létrehoztam két új címkét: Mediterán és Hagyományos ízek alatt!
Fittanyuka
2009. szeptember 13., vasárnap
Vegán Rakott krumpli
Vikike imádja a krumplit , a tegnap egy gyors ebédet "dobtam " össze neki, próbáltam a kedvében járni mivel a tegnapi nap csak a mienk volt.
Délelőtt bevásárlás, aztán séta, kapott lufit, voltunk csúszdázni, szóval minden róla szólt:) Az ebéd picit késett, de igazán belakmározott belőle amikor felébredt.
Tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint a hagyományos , csupán a hozzávalókat cseréljük le, nem állati eredetűre!
Hozzávalók:
5-6 db nagyobb krumpli
magyaros gabona kolbász, (ízlés szerint)
250 ml zab tejszín
1 pohár szója joghurt
50 g bio margarin
kb. 10 dkg tofu
2-3 evő kanál olíva olaj
1 kávéskanál tengeri só
örőlt szerecsen dió
A krumplit egészben megfőzzük, amikor kihűlt, felkarikázzuk.
A zab tejszínt a sóval olíva olajjal és az örőlt szerecsen dióval elkeverjük. ( a tejszínből keveset félre teszünk a tálaláshoz).
A gabonakolbászt " felkarikázzuk".
A tofut sajt reszelőn lereszeljük.
Egy tűzálló tálat ki kenünk a margarinnal és sorban le rakjuk a hozzávalókat.
Egy sor krumpli, rá a kolbász, majd a tejszín és a tofu. Addig ismételjük amíg elfogynak a hozzávalóink, majd a tetejét megszórjuk a legvégén a tofuval.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20 percig sütjük.
A maradék zab tejszínt a szója joghurttal elkeverjük és ezzel locsoljuk meg a tálalásnál.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)