Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. szeptember 13., vasárnap

Változás

Kissé átrendeztem, szerveztem a blogomat. Újra címkéztem egyes bejegyzéseket , kicsit rendszereztem őket, remélem így jobban átláthatóak:)
Létrehoztam két új címkét: Mediterán és Hagyományos ízek alatt!

Vegán Rakott krumpli


Vikike imádja a krumplit , a tegnap egy gyors ebédet "dobtam " össze neki, próbáltam a kedvében járni mivel a tegnapi nap csak a mienk volt.


Délelőtt bevásárlás, aztán séta, kapott lufit, voltunk csúszdázni, szóval minden róla szólt:) Az ebéd picit késett, de igazán belakmározott belőle amikor felébredt.


Tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint a hagyományos , csupán a hozzávalókat cseréljük le, nem állati eredetűre!




Hozzávalók:




5-6 db nagyobb krumpli


magyaros gabona kolbász, (ízlés szerint)


250 ml zab tejszín


1 pohár szója joghurt


50 g bio margarin


kb. 10 dkg tofu


2-3 evő kanál olíva olaj


1 kávéskanál tengeri só


örőlt szerecsen dió




A krumplit egészben megfőzzük, amikor kihűlt, felkarikázzuk.


A zab tejszínt a sóval olíva olajjal és az örőlt szerecsen dióval elkeverjük. ( a tejszínből keveset félre teszünk a tálaláshoz).


A gabonakolbászt " felkarikázzuk".


A tofut sajt reszelőn lereszeljük.


Egy tűzálló tálat ki kenünk a margarinnal és sorban le rakjuk a hozzávalókat.


Egy sor krumpli, rá a kolbász, majd a tejszín és a tofu. Addig ismételjük amíg elfogynak a hozzávalóink, majd a tetejét megszórjuk a legvégén a tofuval.


Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20 percig sütjük.


A maradék zab tejszínt a szója joghurttal elkeverjük és ezzel locsoljuk meg a tálalásnál.