Ez a köles étel önmagában egy tál, finom salátával, vagy köretként is fogyasztható.
A kölesről már sokszor leírtam a megannyi pozitív tulajdonságot, ezt most nem teszem meg újra.
De tény, hogy sokrétűen felhasználható..
Hozzávalók:
150 g köles
víz
1 db vörös hagyma
1 db piros kaliforniai paprika
friss petrezselyem zöld
1 kávéskanál himalaya só
1 db élesztőmentes zöldségleves kocka
1 cikk fokhagyma
1 evőkanál kókusz olaj
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj ( szezám olajat használtam most)
A kölest átmossuk és háromszoros mennyiségű vízben a leveskockával együtt megfőzzük.
A hagymát felaprítjuk, a kókusz olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát.
Amikor már a paprika is kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a kölest, sózzuk, ízlés szerint fűszerezhetjük, például kevés örőlt zöld borssal.
Hozzáadunk kevés felaprított petrezselyem zöldet, a préselt fokhagymát és a hidegen sajtolt olajat.
Készen is van az önnáló ételünk vagy a finom köretünk!
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon