A legutóbbi Fittanyuka Főzőtanfolyam egyik fogása - receptje volt ez a könnyű, tavaszi ragu.
Az édeskés kókusz tejszín és a fokhagyma íze keveredik a zsenge zöldségekkel.
Hozzávalók:
2 db karalábé
1 db vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
500 g spenót
1 evőkanál kókusz olaj
1 kk himalaya só
késhegyni örőlt zöld bors
1-2 evőkanál kukorica keményítő
200 ml kókusz tejszín
A zöldségeket megtisztítjuk, a karalábét felkockázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
A felhevített kókusz olajon puhára dinszteljük a vörös hagymát, majd hozzáadjuk a karalábét, együtt pároljuk néhány percig. Csak addig pároljuk amíg még félkemény marad a karalábé, hozzáadjuk a spenót leveleket.
Kevés vizet öntünk hozzá ( 0,5 dl ), sózzuk és lefedjük.
Addig hagyjuk így amíg a spenót levelek "össze esnek", fűszerezzük a zöld borssal.
A kókusz tejszínt csomómentesen elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a préselt fokhagymát is és hozzá öntjük a raguhoz, addig keverjük ameddig besűrűsödik.
Köret lehet mellé főtt barna rizs, vagy basmati-jázmin rizs.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon