Pirított zöldségek egy kis keleti fűszerezéssel. Csak a párolt zöldség egyhangú, unalmas, viszont ha egy wok segítségével megpirítjuk őket, némi egzotikus zöldséggel vegyesen, rögtön feldobjuk a megszokott ízeket és kedvet kapunk a zöldséges fogásokhoz.
Hozzávalók: ( 2 fő részére)
4 db közepes csiperke gomba
1 db közepes cukkini
bambusz konzerv
1 db nori - alga lap
2 evőkanálnyi előre megpirított szezámmag
kevés friss gyömbér
2 evőkanálnyi kókusz olaj
fél kávéskanál ötfűszer keverék
1 evőkanál szójaszósz
A gombát, cukkinit felszeleteljük, csíkokra vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a bambuszt lecsöpögtetjük.
Wokkban felforrósítjuk a kókusz olajat, erre rádobjuk a gyömbért, majd gyors kevergetés után a gombát és a cukkinit. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt bambuszt és a szójaszószt. Fűszerezzük az ötfűszer keverékkel és csak addig pirítjuk együtt, állandó kevergetés közben amíg még a cukkini roppanós marad. Az alga lapot ollóval vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségek közé keverjük.
Tálalás előtt megszórjuk a pirított szezámmaggal.
Köretnek adhatunk hozzá barna , vagy basmati rizst.