Lassacskán most már a karácsonyi menüben és ételekben kellene gondolkodnom, ami egyébként folyamatban van, viszont addig is íme egy gyors, könnyen elkészíthető fogás.
Hozzávalók:
( 2 fő részére)
350 g natúr tofu
250 ml növényi tejszín
1 dl növényi tej
1 evőkanálnyi fehér tönkölyliszt vagy étkezési keményítő
késhegynyi kurkuma
1/2 teáskanálnyi himalaya só
késhegynyi örőlt fekete bors
1 - 2 cikk fokhagyma
1-2 szál petrezselyem zöldje
1/2 citrom leve és kevés reszelt citrom héj
Kókusz vagy pálma zsír a sütéshez
A natúr tofut tetszőleges szeletekre vágjuk és enyhén sózzuk, borsozzuk . Majd kevés felhevített kókusz zsíron pirítjuk mindkét oldalukat. Kivesszük és egy külön tálra rakjuk őket. Majd egy cikk fokhagymát belepréselünk a kókusz zsírba, amelyben a tofu szeletek sültek, felöntjük a növényi tejszínnel, fűszerezzük a kurkumával, sózzuk, belepréseljük a citrom friss levét és megszórjuk a reszelt citrom héjával. A növényi tejet elkeverjük a tönköly liszttel és ezzel állandó keverés mellett besűrítjük a mártást. Belepréseljük a második cikk fokhagymát .Visszahelyezzük a tofuszeleteket a mártásba.
Majd tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyem zölddel.
Fogyasztható köret nélkül is, de ideális köret hozzá a köles.
Tipp: Ajánlom vegáknak, laktóz és tojás érzékenyeknek, candidásoknak, mindazoknak akik fogyni szeretnének, vagy lúgosítani a szervezetüket.