Igen, megint gombóc:) Nálunk a héten bátran kijelenthetem, hogy gombóc hét volt, mivel volt zöldségekkel, majd szilvás gombóc és most a "túrógombóc" amit akár desszert gyanánt is fogyaszthatunk.
Mind közül ez lett a legfinomabb, mert puha volt és nagyon jól érződött a narancs íze.
Erre a gombócra is igaz, akár a túrógombócra, hogy frissen a legfinomabb.
Próbáltam picit változtatni, hogy feldobjam a hagyományos ízeket.
Jól sikerült, úgy gondoltam, hogy mivel a tofuhoz illik a citrom héj íze, a naranccsal sem lehet rossz!
Hozzávalók: ( 7-8 db gombóc)
300 g natúr tofu
2 evőkanál zabliszt
3 evőkanál tönköly búzadara
1/2 narancs leve, héja ( ha lehet akkor vegyszermentes!)
1-2 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál növényi tejszín
morzsa
diónyi bio margarin
Öntet:
1 kis pohár szója joghurt
3 evőkanál növényi tejszín
1 evőkanál méz vagy agave szirup
1/2 narancs héja és leve
A tofut felaprítjuk és turmixgépben a narancs levével és reszelt héjával a nyírfacukorral, növényi tejszínnel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a zablisztet és a tönkölydarát.
Jól összekeverjük és gombócokat formálunk vizes kézzel.
Forrásba lévő vízben kifőzzük őket. A morzsát a felhevített margarinon aranybarnára pirítjuk és belehempergetjük a gombócokat.
Öntethez: A szója joghurtot a növényi tejszínnel a narancslével és a mézzel elkeverjük, a végén hozzáadjuk a narancs héját. Tálaláskor a gombócokat meglocsoljuk vele.