Fittanyuka
2013. április 10., szerda
Töltött hagyma, töltött retek
Csak kreatívan! Ez az egyik jelszavam. Nem szabad kétségbe esni, ha csak szinte hagyma van otthon:). Ízletes, finom fogást lehet kanyarítani belőle. Kedvencem az újhagyma után a már nagyobb, de még mindig zsenge hagyma. Abból a legfinomabb ez a recept!
Hozzávalók:
4 főre
1-2 db nagyobb, egyforma méretű hagyma / fő
20 dkg champion gomba
4 evőkanál barna rizs
1 kk himalaya só
késhegyni őrölt fekete bors
késhegynyi szerecsendió
késhegynyi őrölt köménymag
2 cikk fokhagyma
víz
1 evőkanál kókusz zsír
A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. A hagymákat lehéjazzuk és lobogó vízben 10 percig főzzük. Kiszedjük a vízből és hagyjuk hűlni. Hagymák tetejét levágjuk és a közepüket kiszedjük. Három réteg hagyma maradjon, mert később tölteni fogjuk. A kiszedet hagymának 1/4 részét az összeaprított fokhagymával együtt az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előre lereszelt gombákat.
Fűszerezzük az őrölt köménymaggal, szerecsendióval, borssal. A gombás egyveleget összekavarjuk a rizzsel, megtöltjük vele a gombákat és egyenként egy kiolajozzott tűzálló tálba helyezzük. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 percig sütjük. Kakukk tojás a retek:).
Egy - két nagyobb retek belsejét, akár a karalábot kikapartam és szintén megtöltöttem a gombás töltelékkel. A retket nem szükséges megfőzni előre.
Köret lehet hozzá barnarizs, köles, zöld saláta.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)