Ezt a nyári, tejszínes cukkini ragut, frissítő mentával bolondítottam meg.
Kifejezetten kedvenc most a sárga cukkini, még a kinézete is csupa nyár:)!
Feltétként csíkokra vágott, sült szejtánt adtam hozzá.
Hozzávalók:
2 db közepes cukkini
250 ml rizstejszín
2 evőkanál kukorica keményítő
1/2 citrom leve
2 cikk fokhagyma
2 evőkanál kókusz olaj
1/2 kk himalaya só
késhegynyi örőlt zöld bors
friss menta
A cukkiniket karikára vágjuk, megsózzuk és a kókusz olajon 3-4 percig puhítjuk. A cél, hogy roppanós maradjon! Ujjnyi vizet öntünk hozzá.
A tejszínt csomómentesre elkeverjük a keményítővel, citromlével és hozzáadjuk a cukkinihez.
Állandó keverés mellett besűrítjük, ízesítjük a préselt fokhagymával, örőlt zöld borssal.
A menta leveleket felaprítjuk és megszórjuk vele a már elkészült ragut.
A tejszínt csomómentesre elkeverjük a keményítővel, citromlével és hozzáadjuk a cukkinihez.
Állandó keverés mellett besűrítjük, ízesítjük a préselt fokhagymával, örőlt zöld borssal.
A menta leveleket felaprítjuk és megszórjuk vele a már elkészült ragut.