Imádom a krémeket, mert nemcsak kenyérre vagy kétszersültre lehet kenni őket, hanem mártogatni is lehet! Az utóbbi művelet a kedvencem, általában zöldségekkel szoktam, vagy az utóbbi napok felfedezése nálam a házilag készített pita chips ( recept hamarosan).
Tulajdonképpen vendégvárónak is kitűnő, most húsvét alkalmából akár a locsolókat is kínálhatjuk, vagy előételnek, vagy egyszerűen csak nasiként.
Hozzávalók:
250 g csicseriborsó
1-2 evőkanál lenmagolaj
1/2 kávéskanál tengeri só
késhegynyi római kömény
friss petrezselyem zöldje
1 evőkanál vega mix ( vagy zöldségleves kocka)
1 szál újhagyma
A csicseriborsót 2-3 órára dupla mennyiségű vízbe beáztatjuk, majd a vegamixel, vagy a leveskockával együtt puhára főzzük. Miután kihűlt a fővő vízzel együtt turmixgépbe öntjük majd a fűszerekkel, olajjal együtt krémesre turmixoljuk.
A metélőhagymát és a petrezselyemzöldjét felaprítjuk és a krémhez keverjük.
A pita chipszekre halmozzunk egy keveset a krémből és friss zöldségekkel díszítjük!