![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRsaXmJbMIVL6TYPsIxv0ykamJG55ncqO8Oj8AYOAQGscu4j517qHlNZt8ay926uq9GrbRYM6bIWE_D8QU8JhLF0gm72JrnautYGl81pNGNr6rjCyQoXi9QdrpPfk_ghfDmMWR09kZKTU/s640/Gastro+029.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7yIfWExWn6g4XvSl9G0EVzVrlxqK5d3FyqccCA5CvCUP0vZajloEjxKPXS-VKjotBWuVvryg4G_4fagtT0PL2b59a4XQ8dM3sFZw6CyS91PsjaS7folKjal9_k0FxtaVXgCblckTE_KE/s640/Gastro+028.jpg)
A rövid nyaralásunk alatt nem igazán főztem eget rengető ételeket, egy-két, gyors és egyszerű
étel készült, vega kivitelezésben. Ilyen volt ez a kétféle tészta - feltét kombináció is.
A paradicsomos változat nem mindenkinek jön be a kis családomban, ezért csináltam egy "tejszínes " öntetet is.
Hozzávalók: 3 fő részére
1 tasak teljes kiőrlésű tönköly tészta
1. "Tejszínes " öntet
200 g szezám mag
250 ml növényi tejszín
csipet só
1-2 szál petrezselyem zöld
3 evőkanál olíva olaj
1-2 cikk fokhagyma
1-2 dl víz
A szezám magot megdaráljuk és összeturmixoljuk a hozzávalókkal amíg krémes állagú nem lesz, ízesítjük a préselt fokhagymával és petrezselyem zölddel.
A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és az öntettel együtt tálaljuk.
2. Olaszos - Zöldséges feltét
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
3-4 paradicsom
friss bazsalikom
15 dkg csiperke gomba
2 evőkanál olíva olaj
tengeri só
1-2 cikk fokhagyma
Én kihagytam a gombát, mivel Vikike nem eszi meg, viszont a recept gombával van.
Az olíva olajat hevítjük és az apróra vágott fokhagymát megforgatjuk benne, majd rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, gombát, sózzuk és lefedve kb. 5-8 percig pároljuk.
Csakis addig főzzük amíg a cukkini még roppanós marad.
Félre húzzuk a tűzhelyről és utófűszerezzük, én imádom a fokhagymát és ilyenkor nyomok bele még egy cikk friss fokhagymát, majd a bazsalikom leveleket felaprítjuk és rászórjuk a ragura.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon