A rövid nyaralásunk alatt nem igazán főztem eget rengető ételeket, egy-két, gyors és egyszerű
étel készült, vega kivitelezésben. Ilyen volt ez a kétféle tészta - feltét kombináció is.
A paradicsomos változat nem mindenkinek jön be a kis családomban, ezért csináltam egy "tejszínes " öntetet is.
Hozzávalók: 3 fő részére
1 tasak teljes kiőrlésű tönköly tészta
1. "Tejszínes " öntet
200 g szezám mag
250 ml növényi tejszín
csipet só
1-2 szál petrezselyem zöld
3 evőkanál olíva olaj
1-2 cikk fokhagyma
1-2 dl víz
A szezám magot megdaráljuk és összeturmixoljuk a hozzávalókkal amíg krémes állagú nem lesz, ízesítjük a préselt fokhagymával és petrezselyem zölddel.
A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és az öntettel együtt tálaljuk.
2. Olaszos - Zöldséges feltét
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
3-4 paradicsom
friss bazsalikom
15 dkg csiperke gomba
2 evőkanál olíva olaj
tengeri só
1-2 cikk fokhagyma
Én kihagytam a gombát, mivel Vikike nem eszi meg, viszont a recept gombával van.
Az olíva olajat hevítjük és az apróra vágott fokhagymát megforgatjuk benne, majd rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, gombát, sózzuk és lefedve kb. 5-8 percig pároljuk.
Csakis addig főzzük amíg a cukkini még roppanós marad.
Félre húzzuk a tűzhelyről és utófűszerezzük, én imádom a fokhagymát és ilyenkor nyomok bele még egy cikk friss fokhagymát, majd a bazsalikom leveleket felaprítjuk és rászórjuk a ragura.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon