Kivételesen most nem egy zöld salátával jövök, hanem egy laktató, zöldséges tészta-salátával, amely hidegen a legkitűnőbb nyári fogás lehet.
Piknikezéshez, baráti összejövetelekhez, kerti sütögetéshez is jó választás.
Hozzávalók:
250 g világos tönköly tészta ( orsó vagy penne)
himalaya só
1 db kisebb cukkini
4 db közepes paradicsom
2 db paprika
1 d kisebb padlizsán
2 evőkanálnyi kókusz olaj
3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
friss vagy szárított bazsalikom, oregánó, majoránna
2 cikk fokhagyma
A tésztát enyhén sós vízben "al dente" állagúra főzzük.
A padlizsánt, cukkinit, 2 darab paradicsomot kockára vágjuk és kókusz olajon roppanósra pároljuk. Először a padlizsánt, majd a cukkinit és utoljára a paradicsomot adagoljuk.
Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát. Félre tesszük hűlni.
Miután kihűlt összekeverjük a leszűrt tésztával.
"Élővé" tesszük a salátánkat nyers zöldségekkel: kockára vágott paradicsommal, csíkokra vágott paprikával, utólag fűszerezzük a zöld vagy szárított mediterrán fűszerekkel. Tálalás előtt meglocsoljuk a hidegen sajtolt olíva olajjal.