Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. július 30., péntek

Ravioli - Zöldésges, gomba töltelékkel

Régóta terveztem a ravioli készítését, mivel a kis családom nagy tészta rajongó, csak eddig nem rendelkeztem olyan kütyüvel ami megkönnyítette volna a műveletet.
Az egyik szupermarketben sétálva találtam rá erre a találmányra és rögtön is vettem egy készletet.
Lehet vele kicsi, nagyobb, még nagyobb töltött táskát készíteni. Sőt majd kipróbálom édes változatát is, az úgynevezett "szamósza" formájában.
 
Ravioli tészta:
300 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
1/2 kávéskanál tengeri só
2 evőkanál kókusz olaj
kb. 2 dl víz
 

Ravioli töltelék:
1 közepes fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini
4 db nagyobb csiperke gomba
1/2 padlizsán
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
himalaya só
rozmaring
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és addig gyúrjuk, mag elválik az edény falától.
A töltelékhez összevágjuk kis kockákra a zöldségeket, a hagymát felaprítjuk és először a hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd ezután következik a cukkini, padlizsán és a gomba. Sózzuk, fűszerezzük a rozmaringgal és addig pároljuk amíg a zöldségek roppanósra puhulnak.

Majd a tésztát 0,2-0,3 mm vastagságúra kinyújtjuk lisztezett munkalapon és tetszőleges átmérőjű kör szaggatóval kisszagatjuk a tésztát. Majd ráhelyezzük a ravioli csipeszre ( nem tudom minek nevezzem ezt a kis kütyüt:)), közepébe  tölteléket halmozunk és összecsukjuk.

Miután minddel elkészültünk, forrásban lévő sós vízbe dobjuk és addig főzzük amíg feljönnek a víz tetejére.
Leszűrjük és a maradék töltelékkel tálaljuk.


Fittanyuka  - Lúgosító ételek a facebookon