Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. február 17., vasárnap

Fűszeres hajdina pástétom


Sokszor háttérbe kerül a hajdina, ez az értékes gabonaféle, habár tulajdonképpen nem is gabona, hanem egy mag termése, gluténmentes és számtalan pozitív élettani hatása van.
Karakteres íze miatt sokan nem kedvelik, most köret helyett pástétomot készítettem belőle, a fűszerek elnyomták a hajdina jellegzetes ízét és pirított tönköly kenyérrel, szezámos, spenót-répa salátával finom vacsora volt.

Hozzávalók:

150 g hajdina
1 kis fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
1 kk himalaya só
1 kk füstölt, édes piros paprika
1 kk kakukkfű
késhegynyi őrölt rózsa bors
1/2 citrom leve
3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
pár szál friss petrezselyem zöldje


A hajdinát enyhén sós, háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A vöröshagymát üvegesre dinszteljük 1 evőkanálnyi olíva olajon és a többi fűszerrel,  a maradék olíva olajjal, citromlével együtt hozzákeverjük a hajdinához és kézi turmix gép segítségével krémesre összeturmixoljuk.
A felaprított petrezselyem zöldjével megszórjuk.