Ígérem hamarosan valami karcsúsító fogással jövök, mivel torta tortát követ:) Viszont akinek gyereke van és olyan kis étkes, mint az én Vikikém, annak bizony kell, hogy legyen pár recept és ötlet a tarsolyába ha nem akarja, hogy a cukrászdában tömje magát egészségtelen, cukros csodákkal!
Palacsinta volt az óhaj, én meg gondoltam egy nagyot és annyira belejöttem a sütésbe, hogy amikor már túl voltam a tíz db palacsintán akkor összeraktam egy fincsi krémmel és kész volt a torta. Igazából egy napig legalább nem ártott volna, hogy rendesen összeálljon a hűtőben, de nem sok ideje volt. Viszont ami maradt az kb. egy nap állás után sokkal finomabb és masszívabb volt.
Palacsinta tészta hozzávalók:
( 10-14 db)
Én 500 g teljes kiőrlésű ( tönköly vagy búza) lisztből csináltam.
3-3,5 dl növényi tej ( elhagyható, sima vízzel is készíthető!)
kb. 2 dl víz
csipet só
3 evőkanál olaj
A hozzávalókból palacsinta tésztát kavarunk, ha szükséges adunk hozzá még vizet, vagy növényi tejet.
Palacsinta sütöt étolajjal, vagy kókuszzsírral kikenjük, és egyenként kisütjük a palacsintákat.
Krémek, kenni valók:
Ezeket akár kedvünk szerint variálhatjuk, én csokisat csináltam amiben szentjánoskenyér port is tettem.
1 tasak Dm-es bio csokis puding
5 dl növényi tej
2-3 evőkanál nyers barna nádcukor. ( vagy steviával is készíthető, 1/2 teáskanál .)
A hozzávalókból pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
Néhány réteget ( nem sokat, csak 2-3 réteget) cukormentes erdei gyümölcs lekvárral kentem be, ( anyukám lekvárja), a többit a kihűlt csokis pudinggal, és egymás után rétegeztem, amíg elnem fogytak a palacsintáim. Ezután elkészítettem a csokis bevonó krémet.
Csokis bevonókrém:
4 evőkanál bio, nem hidrogénezett margarin
3 evőkanál kakaópor ( nem cukrozott), vagy 80 g étcsoki.
3 evőkanál karobpor
2 evőkanál nyers barna nádcukor
A margarint kis lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk cukrot, majd a kakaó ( vagy étcsokit) és karobport, állandó keverés mellett csomómentesre keverjük.
Az utolsó fedő palacsintára nem került semmi, csak a csokis bevonót öntjük rá és hosszú késsel elsimítjuk, vagy hagyjuk rajta elfolyni, majd pár perc után, miután kissé megdermedt, reszelt étcsokival szórjuk meg. Mintmár említettem célszerű a hűtőbe tenni és pár órát "pihentetni":) Nekünk nem sikerűlt:), pedig másnap sokkal finomabb, mert kellőképpen összeáll.