Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. február 25., hétfő

Édesburgonyás - Mákos Puffancs

 
Az elmúlt hétvégén tartott Wok - főzőtanfolyamon készítettük ezt a keleti finomságot! Könnyű, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz és nagyon finom. Hasonlít egy fűszeres fánkra és hasonlóan, mint a fánk, frissen a legfinomabb!
 
 
 
 
 Még több fotó a Wok főzőtanfolyamról: ITT!
 
 
Hozzávalók:
 

500 g édesburgonya
4 ek mák - darálatlan
ek keményítő
½ kk foszfátmentes sütőpor
Fűszerek: friss gyömbér, narancs olaj,
késhegynyi kardamon,
késhegynyi örőlt szegfűszeg

kókusz olaj a sütéshez
 
A megtisztított édesburgonyát kockára vágjuk és megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük és villával összekeverjük, hozzáadjuk a mákot, fűszereket, sütőport, keményítőt és tönköly lisztet, agave szirupot. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Majd vizes kézzel kis gombócokat formázunk.
Tipp: Ha kevés az időnk vagy túl lágynak érezzük a masszát akkor vizes kiskanál segítségével a wokkban bő, forró olajba szaggatjuk és aranybarnára sütjük.
 
Tálalás előtt por nyírfacukorral megszórjuk, vagy agave sziruppal lecsorgatjuk.