Hiába a nyári meleg egy jó kis leves mindig jólesik.
Ráadásul a zöldség levesek nagyon jól lúgosítanak, nemhiába illeszthetőek be a méregtelenítő kúrákba is.
Gyömbérrel viszont kellemes, kissé pikáns és anyagcsere gyorsító hatása van.
Hidegen-melegen ajánlom.
Hozzávalók:
2 szál répa
1 db batáta, (édesburgonya )
1/2 fej zeller
1 fej hagyma
1 db bio zöldségleves kocka
200 ml nem hidrogénezett növényi tejszín. Pl.. rizs vagy kókusz tejszín
1-1,5 l víz
újjnyi friss gyömbér
1 kávéskanál himalaya só
A zöldségeket tisztítjuk, felaprítjuk és a vízzel, sóval, leves kockával együtt odatesszük főni.
Miután a zöldségek kellően megpuhultak, ez körülbelül 20 perc, lehúzzuk a tűzhelyről és hagyjuk kicsit hűlni, majd a növényi tejszínnel bot mixer segítségével krémesre turmixoljuk.
Utólag citromhéj reszelőn belereszeljük a gyömbért.
Tetejére bármilyen hidegen sajtolt olajat csorgathatunk, én most tökmagolajat használtam.