Leginkább a kislányomnak készítem manapság
fagyi gyanánt, a mindenféle cukros, színezett fagyik és krémek helyett.
Az anyukáknak is ajánlom, mint könnyű, cukormentes desszert!
Hozzávalók: 4 adag
500 ml natúr szójajoghurt
250 g fagyasztott, vegyes erdei gyümölcsök
2 evőkanál nyírfacukor
1/2 kávéskanál fahéj - erjedésgátló!
1 kávéskanál vanília kivonat
1 kávéskanálnyi agar-agar, vagy útifűmag héjőrlemény ( nedvesség megkötő )
Mogyorós zabkeksz:
Tipp: A kekszet is készíthetjük nádcukor helyett nyírfacukorral!
Recept itt!
A joghurtot a gyümölcsökkel és a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk, majd a mogyorós zabkeksszel tálaljuk.
Csatlakozzatok a fittanyuka közösséghez a facebookon