Ha könnyű vacsora akkor saláta, sokszor elfelejtjük, hogy ez nemcsak zöldsalátát jelent. Szinte mindegyik nyers zöldségből készíthetünk finom salátá, csak a fantáziánkra van bízva. A cukkini magában nem lenne túl ízes, viszont a krémes avokádó krémmel nagyon finom, selymes íze volt.
Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 avókádó
1/2 citrom leve
125 ml növényi tejszín
2-3 evőkanál hidegen sajtolt olaj ( nálam most lenmagolaj volt)
1/2 kávéskanál tengeri só
friss vagy szárított majoranna
2 evőkanályi szezámmag
A cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, majd az avokádót tisztítás után kockára vágjuk és összeturmixoljuk a citrom levével, olajjal, sóval és a növényi tejszínnel. Addig turmixoljuk amíg nagyon-nagyon krémes lesz!!
A szezámmagot teflon edénypen picit megpirítjuk, csak " éppen hogy". Összekeverjük a cukkkinit a szezámaggal és a tetejére öntjük az avokádó krémet.
Ehetünk mellé élesztőmentes roppanós kenyeret, mondjuk ha vacsorára fogyasztjuk akkor nem ajánlom annak aki nem szeretne hízni:) Viszont ha ebédre fogyasztjuk akkor főzhetünk mellé barna rizst, vagy kölest, vagy akár teljes kiőrlésű tönköly tésztát.