Nem kellett kihűlnie, mert addig már elfogyott:)
Tészta Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg bio margarin
2 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé
1-2 dl növényi tej
1 tasak foszfátmentes sütőpor
Töltelék:
25 dkg magozott meggy ( fagyasztott, jelen esetben)
4 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál méz
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk és rövid ideig a hűtőben pihentetjük.
A kiolvasztott meggyet lecsöpögtetjük és összekeverjük a mézzel , kókuszreszelékkel.
A tésztát 0.5 cm-es vastagságúra kinyújtjuk és kb.10x10-es négyzeteket vágunk, melyek közepébe halmokat helyezünk a töltelékünkből. Majd összehajtjuk őket és széleinél újjunkal összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
Kevés mézet elkeverünk növényi tejjel és a tetejüket bekenjük vele.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.20 percig sütjük.