Igazi nyári csemege és kitűnő vendég váró.
Meglepően finom, ropogós és még mártogatni is lehet vele.
Elkészítése pedig nagyon egyszerű.
Szándékosan nem írtam mennyiséget, a vendégek és ínyencek számától függ.
Kiadós és laktató csemege.
Hozzávalók:
Friss zsálya levelek
Fehér tönköly liszt
1/2 kávéskanál himalaya só
vegyes szárított zöldfűszerek
víz
Kókusz olaj a sütéshez
A zsályaleveleket megmossuk és leveleidre szedjük. Hagyunk nekik szárat, hogy később ezek segítségével könnyen megfoghassuk.
A lisztből, vízzel, sóval, zöld fűszerekkel sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A kókusz olajat felhevítjük és a leveleket gyors mozdulattal a tésztába mártjuk, majd a forró kókusz olajban kisütjük.
Konyhai papír törlőkendőre szedjük ki őket és még melegen, frissen tálaljuk.
Tökmagolajos mártogatós:
Hozzávalók:
300 ml szója joghurt
300 ml növényi tejszín
1/2 citrom leve
1/2 kávéskanálnyi himalaya só
3 evőkanálnyi hidegen sajtolt tökmag olaj
A hozzávalókat turmix gép segítségével krémesre keverjük.
Csatlakozz a fittanyuka közösséghez a facebookon.