Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. június 6., hétfő

Sült Zsályalevelek zöldfűszeres bundában



Igazi nyári csemege és kitűnő vendég váró.
Meglepően finom, ropogós és még mártogatni is lehet vele.
Elkészítése pedig nagyon egyszerű.
 Szándékosan nem írtam mennyiséget, a vendégek és ínyencek számától függ.
Kiadós és laktató csemege.


Hozzávalók:

Friss zsálya levelek
Fehér tönköly liszt
1/2 kávéskanál himalaya só
vegyes szárított zöldfűszerek
víz
Kókusz olaj a sütéshez


A zsályaleveleket megmossuk és leveleidre szedjük. Hagyunk nekik szárat, hogy később ezek segítségével könnyen megfoghassuk.
A lisztből, vízzel, sóval, zöld fűszerekkel sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A kókusz olajat felhevítjük és a leveleket gyors mozdulattal a tésztába mártjuk, majd a forró kókusz olajban kisütjük.
Konyhai papír törlőkendőre szedjük ki őket és még melegen, frissen tálaljuk.




Tökmagolajos mártogatós:

Hozzávalók:

300 ml szója joghurt
300 ml növényi tejszín
1/2 citrom leve
1/2 kávéskanálnyi himalaya só
3 evőkanálnyi hidegen sajtolt tökmag olaj

A hozzávalókat turmix gép segítségével krémesre keverjük.



Csatlakozz a fittanyuka közösséghez a facebookon.