Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. február 27., vasárnap

Zöldséggel töltött sárgaborsós rizslepény



A sárgaborsó lisztből, nemcsak finom panír bundát készíthetünk, amely tojásmentes, hanem ízletes palacsintát is. Ez a recept kitűnő vendégváró, de én most gyors vasárnapi ebéd, második fogásaként, ruccola salátával tálaltam.

Hozzávalók:
( 4 fő részére)

Kb. 7-8 db közepes nagyságú palacsinta készíthető.

10 dkg sárgaborsó liszt
10 dkg barna rizs liszt
1/2 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál himalaya vagy tengeri só
4 dl víz
kb. 3 evőkanálnyi kókusz olaj, vagy más nem hidrogénezett olaj a sütéshez


A zöldség raguhoz:

1 közepes fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
30 dkg cukkini lereszelve
2 db közepes sárgarépa vékony csíkokra vágva, vagy szintén lereszelve
1/2 kávéskanál őrölt színes bors
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1/2 kávéskanál himalaya vagy tengeri só

A sárgaborsó és barna rizs lisztet összekeverjük, bele tesszük a kurkumát, a sót és körülbelül 4 dl vizet, hogy  sűrű palacsinta tésztát kapjunk. Sütésig félre tesszük.
 A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a cukkinit és a sárgarépát, fűszerezzük és folyamatos kevergetés közben, közepes lángon megpároljuk.
Ezután egy palacsinta sütőben felforrósítjuk a kókusz olajat, és mint a palacsintát, lassú tűzön aranysárgára sütjük a tészta mindkét oldalát. ( közepes nagyságú palacsintákat sütünk).
Tálaláskor elosztjuk a ragut a lepényeken és félbehajtva kínáljuk.

Tipp: Adhatunk hozzá kevés citromlével, zúzott fokhagymával, sóval elkevert növényi tejszínt.